Klaus Iohannis a declarat ca inalti responsabili din Comisia Europeana au avertizat ca Romania va primi o pedeapsa.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, ca inalti responsabili din Comisia Europeana au avertizat ca, daca rectificarea bugetara aprobata in Parlament va intra in vigoare, Romaniei i se vor taia aproximativ 3 miliarde de euro din fondurile europene.

Informatii preluate de pe pagina de Facebook Partidul National Liberal, mai multe detalii mai jos:

„Klaus Iohannis: ”Iresponsabilitatea PSD riscă să arunce România într-o criză prelungită și să condamne generații întregi să plătească aceste costuri imense.

Este de dorit să crească pensiile, este de dorit să crească salariile profesorilor sau să primească un bonus. Sunt lucruri pe care și eu mi le doresc, și Guvernul și le dorește. Și deja primii pași s-au făcut. Pensiile au fost crescute cu 14%, alocațiile pentru copii au fost deja crescute cu 20%. Chiar dacă ne dorim mai mult, trebuie să ținem cont de contextul în care ne aflăm. Suntem în pandemie, suntem în criză economică și bugetul de stat este deja sub presiuni uriașe. Ceea ce ieri a votat o majoritate condusă de un PSD total iresponsabil ar împovăra – doar ca să vă dați seama despre ce vorbim – bugetul pentru anul viitor cu 6% din PIB. Or, acest spațiu fiscal nu există. Ar trebui să luăm bani din altă parte pentru a da în această zonă. Or, de peste tot deja banii au fost reduși la un minim. Așadar, chiar dacă ne dorim ca aceste creșteri să intre în vigoare trebuie să așteptăm momentul prielnic, care acum din păcate nu este.

Există nu doar avertismente, există discuții extrem de serioase cu înalți responsabili – nu doresc să nominalizez, dar cu înalți responsabili din Comisia Europeană, care ne-au spus franc: dacă această rectificare aprobată în Parlament intră în vigoare, ni se vor tăia aproximativ 3 miliarde de euro din fonduri europene, fiindcă încălcăm mai multe prevederi ale tratatelor. Deci este o posibilitate.

De asemenea, agențiile de rating cu siguranță vor schimba ratingul de țară în mult mai rău, în condițiile în care aceste cheltuieli imense – imense – ar fi operate. Nemaivorbind de faptul că pentru aceste cheltuieli nu există bani.

Acum dați-vă seama ce se întâmplă dacă se blochează miliarde europene, ratingul de țară va fi retrogradat și noi nici nu mai avem de unde să luăm bani, fiindcă la un rating prost nu mai vine nimeni să dea bani. Deci este un scenariu pe care l-aș numi de groază.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s