Copiii dintr-o scoala din Romania primesc burse doar de 6 lei pe luna!

Fotografie de Agung Pandit Wiguna pe Pexels.com

Exista promisiunea ca se vor mari bursele in acest an: la 10 lei pe luna. Copiii ar putea adauga astfel la pachetul de biscuiti si un suc. Banii ii primesc pe toti o data, in decembrie sau la finalul scolii.

Informatii preluate de pe libertatea.ro, mai multe detalii mai jos:

„Există localități în România unde primăriile acordă burse sociale lunare de care poți cumpăra doar o sticlă de ulei sau doar o pungă de zahăr, arată o cercetare realizată de Societatea Academică Română și Avocatul Poporului. Platforma de jurnalism Școala 9 a fost într-unul dintre aceste sate, a vorbit cu elevii, profesorii și cu autoritățile care nu-și îndeplinesc obligațiile.

Școala a mers în Bucinișu, Olt, la 25 de kilometri de Caracal. A găsit o unitate de învățământ cu chiuvete improvizate și toalete în curte și copii cărora le e jenă să spună că iau bursă.

Alexandru și Grigore sunt doi dintre cei 28 de copii din comună care au primit bursa socială de 6 lei pe lună. Aici, varianta online a școlii este interzisă prin lipsa mijloacelor. Nu există tablete, doar telefoanele modeste ale copiilor. 

Există promisiunea că se vor mări bursele în acest an: la 10 lei pe lună. Copiii ar putea adăuga astfel la pachetul de biscuiți și un suc. Banii îi primesc pe toți o dată, în decembrie sau la finalul școlii. Așadar, 72 de lei e bursa pe tot anul pentru elevii cu o situație grea acasă. Bursa de merit este în Bucinișu 100 de lei pe an și o primesc trei copii.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s