Parcul Cornișa, pericol public din cauza neglijenței

Heirupismul autorităților și neglijența administratorilor au transformat Parcul Cornișa într-o capcană pentru vizitatori, care nici nu bănuiesc pericolele la care se expun atunci când aleg să-și petreacă timpul liber în centrul de agrement.

Deschis pe obiective în urma insistențelor primarului Cătălin Flutur care a refuzat să facă recepția lucrărilor în mod corect și sigur pentru cetățeni, Cornișa a fost, la mai puțin de un an după ce un om a sfârșit înecat în piscina exterioară a parcului, scena unui nou accident: o adolescentă a ajuns în stare gravă la spital, cu traumatism cranian acut, după ce a căzut de pe skateboard.

Reacția reprezentanților Cornișa? De vină e fata, pentru că nu purta echipament de protecție! Uluitoare lipsă de asumare a responsabilității… în special pentru că motivul accidentului de ieri a fost o denivelare dintr-o dală de beton de pe una dintre aleile parcului.

Aceasta e, de altfel, una dintre multele probleme pe care Eugen Țurcanu, directorul Direcţiei Servicii Publice, Sport şi Agrement, nu le-a rezolvat nici măcar în cele câteva luni de pandemie în care parcul a fost pur și simplu gol; la aceasta se adaugă spațiile verzi pentru copii din oraș care arată aproape ca după război și sunt probabil la fel de periculoase.

Morala o luăm de la reprezentanții Parcului Cornișa, care măcar ne avertizează că accidente precum cel de ieri se pot repeta:

Purtați echipament de protecție! De fiecare dată când mergeți la Cornișa sau intrați într-un loc de joacă pentru copii din Botoșani.