Industria auto americană repornește după Covid.

Pandemia coronavirus a obligat producătorii de automobile să închidă
practic fiecare fabrică auto din America de Nord, care a vazut producția
căzând la un nivel similar cu cel de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.
Dupa ce companiile si-au inchis fabricile brusc în martie, se așteaptă să își redeschidă diversele facilități în etape și sa reia producția, dar treptat. Probabil că va dura luni …
posibil ani de zile – pentru companii să restabilească procesul de fabricație la nivelul atins înainte de criză.


Există o serie de provocări pe care industria va trebui să le depășească. Comenzile la domiciliu variază de la stat la stat și chiar de la țară la țară. Unii furnizori, în special cei mai mici, au resurse financiare limitate pentru a asigura rularea liniilor de asamblare
din nou și nu isi mai permit să procure echipamentul de protecție personală necesar pentru a-și menține lucrătorii în siguranță.


Perspectiva extrem de costisitoare pe care va încerca să o evite întregul sector este un scenariu în care producția va reporni și apoi va trebui sa se opreasca din nou.
Producătorii auto germani Mercedes-Benz și BMW s-au numărat printre primii care au inceput să funcționeze, la fel si iar fabricile din sudul Statelor Unite ale Americii cu capacitate parțială. Tesla și-a propus să înceapă redeschiderea fabricii din California pe 8 mai.

De ce contează ?

Producătorii auto înregistrează venituri când mașinile părăsesc fabricile, astfel încât suspendarea producției a fost incredibil de costisitoare. Volkswagen AG, de exemplu, a estimat că oprirea producției de pe ambele părți ale Atlanticului a costat cel mai mare producator de vehicole din lume 2 miliarde de euro (2,2 miliarde de dolari) pe săptămână.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s