Orașe fantomă într-o lume COVID-19

Adesea asociem imaginea unui oraș gol cu un film ​​science fiction.

Filme precum „Omega Omega” (1971), „I am Legend” (2007) și multe altele ne vin în minte. Toate prezintă fotografii memorabile ale protagoniștilor lor care se plimbă pe străzi pustii în orașe post-apocaliptice a căror viață plină fusese decimată de o pandemie, o apocalipsă zombie sau o invazie extraterestră.

Dar astfel de scene sunt acum o realitate în mai multe părți ale lumii, deoarece umanitatea încearcă cu disperare să conțină pandemia COVID-19. Unul din trei oameni din lume se află, chiar acum, într-un fel de blocaj.

Macedonia de Nord
Cu 854 de cazuri de COVID-19 confirmate și 38 de decese cauzate de boală, Macedonia de Nord a impus un blocaj la nivel național de la 21:00 până la 5:00 în zilele săptămânii, precum și o piata completă la sfârșit de săptămână

Fotografie de Simon Blyberg pe Pexels.com

Singura perioadă în care poți vedea străzile din Skopje fără o mulțime de oameni este în timpul valurilor de căldură din vară sau a sezonului de sărbători. Videoclipul se simte ireal, aproape ca și cum filmările sunt artificiale, ca și cum ai privi un model arhitectural CGI 3D al locului.

Republica Cehă
Capitala Cehiei este unul dintre cele mai vizitate orașe din Europa – primește în medie 8 milioane de turiști pe an, de peste șase ori populația sa rezidentă.

Țara este blocată încă din 16 martie, fiind permis să funcționeze doar magazine alimentare, farmacii, bănci și restaurante. Peste 5.000 de cazuri de COVID-19 au fost confirmate și peste 143 de persoane au murit până la 13 aprilie.

Văzând acele repere istorice libere de mulțimi se simte atât ireal, cât și eliberator, deoarece orașul suferă cu siguranță de supra-turism. Dintr-o dată, orașul ne-a revenit, locuitorilor și nu putem opri să facem poze cu un pod Charles părăsit, o piață veche a orașului.


Franţa
Unul dintre principalele cluburi de fotbal ale orașului, Olympique de Marseille, porneste imnul, așa cum este cântat de fani, în difuzoarele stadionului, la 20:00, în fiecare seară.

Fotografie de Pixabay pe Pexels.com

Peste 130.000 de cazuri au fost confirmate în Franța, inclusiv peste 1.700 în provincia Alpi-Coasta de Azur unde se află Marsilia.

India
Pe 22 martie, prim-ministrul Narendra Modi a cerut izolare între orele 7 – 21 p.m. pentru a reduce riscul de a răspândi COVID-19.

Cu excepția serviciilor esențiale și a serviciilor de urgență, toate magazinele și serviciile au fost închise. Pe 24 martie a început un blocaj de 21 de zile.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s