Dan barna: Un summit european maraton aduce cel mai puternic angajament financiar pentru recuperarea economică.

Dan Barna spune intr-o postare pe reteaua de socializare Facebook ca Romania va primi o suma de 80 miliarde de euro pentru recuperarea economica post-criza si la promovarea unui program economic bazat pe digitalizare, agricultură locala, energie durabila.

In postarea de pe Facebook Dan Barna spune urmatoarele:

”Un summit european maraton aduce cel mai puternic angajament financiar pentru recuperarea economică.

90 de ore de negocieri dure pentru ceea ce poate fi ușor considerat viitorul UE – un nou ”Plan Marshall” de 1.824 de miliarde de euro, compus dintr-un fond de redresare de 750 de miliarde de euro (Next Generation EU) și un Cadru Financiar Multianual 2021-2027 (CFM) de 1.074 de miliarde de euro.

Europa nu dezamăgește.

Avem o veritabilă demonstrație de solidaritate și o lecție puternică pentru curentele eurosceptice și iliberale care atacă UE, democrația și statul de drept în fiecare zi. România primește aproape 80 de miliarde de euro din acest pachet, bani care ar trebui să ne ajute nu doar la recuperarea economică post-criză ci și la promovarea unui program economic bazat pe digitalizare, agricultură locală, energie durabilă.

La fel de important este însă și acordul care instituie un mecanism asupra bunei guvernanțe a acestor fonduri. Acest acord (împreună cu operaționalizarea instituției Procurorului European condusă de Laura Codruța Kovesi) este încă un pas concret în direcția unui obiectiv pe care cetățenii români, împreună cu ceilalți cetățeni europeni, îl doresc realizat cât mai repede: vrem ca fondurile europene să fie cheltuite transparent și corect, cu alte cuvinte să fie eliminată corupția sau finanțarea regimurilor iliberale.

USR a luptat în ultimii ani să scape România de un regim corupt și anti-european. Pe termen scurt, e timpul să ne alăturăm efortului european și să venim cu un plan serios de luptă efectivă cu pandemia dar și de redresare economică post-pandemie. În ceea ce privește Cadrul financiar multianual, a venit momentul să folosim aceste fonduri în integralitatea lor, pentru modernizarea României și sprijinirea celor care chiar au nevoie de acest ajutor.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s