Strangerea de fonduri a lui Dacian Ciolos pentru Asociatia Zi de Bine

Dacian Ciolos a creat pe reteaua de socializare Facebook o fundatie pentru a merge la copiii din satele din Moldova cu o conditie materiala precara.

Domnul Ciolos a prezentat cazul astfel:

„Sunt multe proiecte civice care merită susținerea noastră pentru că, de obicei, acționează acolo unde statul ori nu a ajuns, ori nu pare interesat. În foarte multe cazuri, chiar și atunci când intervine, nu e la fel de eficient precum e acțiunea civică. Iar cei care dezvoltă astfel de proiecte dau dovadă de creativitate și de delicatețe mai ales atunci când este vorba de ajutorul acordat copiilor.

Pentru că în luna iulie este ziua mea, vreau să ajut astfel de proiecte. De obicei, de ziua noastră primim, dar e frumos să și dăruim.

Împreună cu Valerie, soția mea, în luna în care împlinim și 20 de ani împreună, am hotărât să donăm echivalentul unui salariu către două proiecte destinate copiilor. Unul dintre aceste proiecte mi-a fost sugerat de către Melania Medeleanu, care trăiește pentru a face bine în jurul ei, mai ales copiilor.

Proiectul se numește „Caravana Microduș” și este gândit de asociația creată de ea, numită Zi de Bine.

Ideea este să transformăm un microbuz tern într-o mașină veselă și colorată, cu cabină de duș, chiuvetă și grup sanitar, pentru a merge într-o caravană la copiii din satele și comunele Moldovei. Mai ales acum, în plină pandemie, vedem cât de importante sunt educația sanitară și regulile igienei de bază, mai cu seamă dacă sunt învățate la vârste fragede.

Este evident că în ruralul nostru există multe probleme de rezolvat, de la infrastructură de bază, apă curentă, canalizare sau toalete în locuințe până la investiții consistente în educație. Ne gândim și la soluții de guvernare pentru rezolvarea acestor probleme sistemice, atunci când le vom putea pune în aplicare.

Până una alta, însă, îi putem ajuta pe cei care au idei și multă răbdare pentru a găsi soluții creative, cum este cea a proiectului „Microduș”. De asta vreau să fac o investiție simbolică și să susțin această idee. Vă invit pe voi, toți cei care vă simțiți inspirați și aveți posibilitatea, să contribuiți cu cât puteți pentru ca această idee să devină realitate.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s