Dosarul Caracal: lucruri care au rămas nelămurite, la un an de la dispariţia Alexandrei Măceşanu

Fotografie de Pixabay pe Pexels.com

În ianuarie 2020, DIICOT l-a trimis în judecată pe Gheorghe Dincă, pentru trafic de persoane, trafic de minori, viol (două infracțiuni), omor calificat (două infracțiuni) și profanarea de cadavre sau morminte (tot două infracțiuni). În același dosar, Ştefan Risipiţeanu este acuzat de viol.

De ce susţine un poliţist că Alexandra i-a spus că e în Protoşeni?

Joi, 25 iulie 2019. Ora 11:05. Alexandra Măceşanu reuşeşte să găsească în camera unde fusese sechestrată de Dincă un telefon fără credit cu care sună la 112. Fata era extrem de speriată, dar avea încredere că oamenii legii o vor ajuta. Le spune că a fost răpită de un bărbat, că “mașina era gri și avea boturile turtite”, că a fost violată şi că este în Caracal, cartierul Bold.

De unde ştia Dincă numărul de telefon al bunicului Luizei?

Luiza Melencu (18 ani) a dispărut la 14 aprilie 2019. A doua zi, un bărbat l-a sunat pe bunicul fetei şi i-a zis că ea “a decis să plece de acasă, la sfatul unei bune prietene”. La 19 aprilie, bunicul a primit un nou apel, iar altă voce de bărbat a spus “copiii au ajuns cu bine în Elveţia” şi a închis.

Unde sunt rucsacul, telefonul şi pandantivul Luizei?

Atunci când a dispărut, Luiza Melencu, cealaltă fată răpită de Gheorghe Dincă, în aprilie anul trecut, avea la ea un rucsac negru din piele, cu fermoare mari, aurii şi cu o jucărie de pluş prinsă de el. Într-una din declaraţii, Dincă spune că, în timp ce trecea cu maşina prin comuna Slătioara (Olt), a aruncat pe marginea şoselei, în iarbă, acest rucsac. Acesta nu a fost găsit niciodată. Aşa cum nu a fost găsit nici telefonul Luizei, despre care procurorii DIICOT spun că a fost aruncat de Dincă “din mers în vegetația de pe marginea drumului național E 70”. “Lângă un câmp de floarea-soarelui”, a indicat Dincă. Dar la 14 aprilie, floarea-soarelui încă se semăna pe câmp, iar vegetaţia de pe marginea drumului abia începuse să răsară.

Citeşte întreaga ştire pe site-ul: Dosarul Caracal | 7 lucruri care au rămas nelămurite, la un an de la dispariţia Alexandrei Măceşanu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s