In toamna va veni al doilea val de infectii CORONAVIRUS avand in vedere epidemia cu gripa

Fotografie de Matilda Wormwood pe Pexels.com

Dr. Gindrovel Dumitra, medic de familie și președinte al Grupului de Vaccinologie din cadrul Societății Naționale a Medicilor de Familie a explicat mai in detaliu acest aspect.

„Acesta ne-a explicat care sunt pericolele pentru toamnă, când pacienților COVID li se vor alătura și cei cu simptome similare date de virusul gripal sau alte virusuri cauzatoare de infecții respiratorii.

”În acest moment suntem vara. Vara virusul gripal, precum și alte virusuri, nu prea circulă. Ca atare, ne putem permite ca la orice persoană care are simptomatologie respiratorie să ne gândim că ar putea să aibă COVID.

În momentul în care va veni toamna și vor începe să circule celelalte viroze, dintr-o dată vom intra într-un cerc destul de delicat, din care eu nu știu la acest moment cum vom ieși. Pentru că fiecare dintre infecțiile acute de căi superioare, dar și pneumoniile și formele severe vor putea să fie ori gripă, ori adenovirus, ori coronavirus”, a explicat, pentru SpotMedia.ro, medicul Gindrovel Dumitra.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s