Autoritatile declara ca nu mai sunt paturi disponibile pentru terapie intensiva in Bucuresti

Fotografie de Pixabay pe Pexels.com

Autoritatile au declarat ca nu mai sunt paturi pentru terapie intensiva in Bucuresti, dar nu au precizat ca in toata capitala sunt doar 64 de paturi ATI pentru COVID-19.

„64 a fost “capacitatea maximă de terapie intensivă COVID-19”, atinsă vineri în Bucureşti, conform informației oficiale de la Ministerul Sănătății pentru Libertatea. Nu e vorba de paturile libere, e vorba de toate paturile!

Luni, 27 iulie, erau, în total, 80 de paturi de terapie intensivă funcţionale pentru adulţii cu COVID-19 din Capitală, după ce a fost operaţionalizată şi secţia de la Spitalul Militar ROL 2 Otopeni. Dintre cele 80 de paturi, 21 sunt libere.

Vineri, 24 iulie 2020, o pacientă cu COVID-19, intubată şi ventilată mecanic, a fost transportată cu elicopterul de la Bucureşti la Craiova, pentru că în Capitală toate paturile de terapie intensivă rezervate cazurilor de COVID-19 erau ocupate. Libertatea a încercat să afle de ce, la un număr total de numai 301 pacienţi cu COVID-19 la ATI în toată ţara (la 24 iulie), cel mai mare oraş al României nu mai avea unde să interneze pacienţi care necesitau terapie intensivă.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s