Peste 1,4 milioane de chistoace de tigari, in jur de 700 de kilograme colectate in primele noua luni ale campaniei „Alege asumat un oras curat”

Fotografie de Sera Cocora pe Pexels.com

In cadrul campaniei Alege asumat un oras, acestia au strans 700 kg de mucuri de tigara. Sunt stocate in containere de plastic si transportate la statia de sortare.

Acestea sunt transmise impreuna cu alte deseuri valorificabile energetic catre fabricile de ciment, in vederea valorificarii prin incinerare cu recuperare energetica, relateaza Agerpres.

„Valorificarea energetică a chiştoacelor este o tehnologie dezvoltată recent, cu exemple de succes în state precum Canada şi Statele Unite ale Americii, dar şi în câteva state din Europa precum Franţa, Germania sau Marea Britanie”, menţionează iniţiatorii campaniei.

Potrivit sursei citate, din păcate, evaluarea realizată de către reprezentanţii autorităţilor locale arată că parte dintre coşurile stradale special create pentru colectarea selectivă a mucurilor de ţigară amplasate în punctele cu trafic intens de persoane din Sectorul 3 al Capitalei au fost deteriorate sau vandalizate.

Campania „Alege asumat un oraş curat” a fost lansată începutul lunii octombrie 2019, iar de atunci fumătorii sunt invitaţi să-şi arunce chiştoacele în scrumiere de exterior speciale şi astfel să voteze pentru lucruri inedite ca „pizza sau hamburger?”, „trezit de dimineaţă sau culcat târziu în noapte?”, „ochelari de soare sau ochelari de ski?”.

Scrumierele au fost amplasate în puncte cu circulaţie intensă din Sectorul 3, urmând ca, în viitor, campania să fie dezvoltată şi în alte zone din Bucureşti şi din ţară.

Potrivit comunicatului, British American Tobacco, lider de piaţă cu peste 53% din piaţa tutunului din România, este al doilea cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu aproximativ 1,8 miliarde de euro pe an plătite sub formă de accize şi impozite, din totalul de 3 miliarde de euro cât însumează întreaga industrie a tutunului.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s