In america este liniste pe timp de zi, iar noaptea izbucnesc focarele de violenta in orase ca: New York, Chicago, Portland, Seattle.

Fotografie de Markus Spiske pe Pexels.com

Protestantii din diferite orase din America au urmatorul motto: Tirania și anarhia nu sunt departe una de alta – Jeremy Bentham (jurist, economist și filozof englez (1748-1832). In unele orase, politistii au descoperit ca unii dintre protestanti detineau cocktail Molotov.

„În ultimul week-end, actele de violență s-au extins în mai multe orașe: Seattle, Portland, Austin, Chicago, New York, Aurore (statul Colorado), Louisville (statul Kentucky), Oakland (statul California), Los Angeles și altele.

S-au făcut numeroase arestări, au fost mulți răniți și o persoană a fost împușcată mortal. În orașul Austin, o persoană înarmată s-a apropiat de un vehicol, dar înainte de a deschide focul a fost împușcată de cineva din interiorul automobilului.

In Portland, cu toată intervenția agenților federali, durata protestelor violente se apropie de două luni. Un manifestant a deschis focul în orașul Louisville și a rănit trei civili.

Baricadele de poliție din Oakland nu au rezistat și manifestanți din grupul Black Lives Matter au atacat și incendiat un tribunal. Un alt tribunal și localul primăriei au fost devastate în Los Angeles.

Și forțele de ordine folosesc măsuri din ce în ce mai violente pentru controlul mulțimilor și s-au înmulțit rapoartele despre folosirea forței.

În mai multe orașe, judecătorii au emis interdicții pentru folosirea gazelor și de limitare a gradului de forță pe care îl poate aplica poliția.

În mai multe orașe, automobile conduse cu viteză au intrat, sau au încercat să intre în grupuri de manifestanți. Nu a fost deloc obișnuit în Statele Unite ca opiniile politice diferite să fie tranșate cu bătăi, incendii, devastări și răniri. Ce se întâmplă acum face ca între protestele din orașele americane și „mineriadele” din România de tranziție să fie similitudini puțin așteptate.

Amândouă au fost sau sunt prezentate ca „manifestări în general pașnice”, cu povestioarele despre plantat petunii în Piața Universității, sau „nevoia de a-și satisface foamea”, cum a încercat să justifice deputata Alexandria Ocasio-Cortez vandalizările și jafurile din New York.”

Informatii preluate de pe republica.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s