Spania si Italia anunta scaderi economice primejdioase. Spania scade cu 21,1% iar Italia cu 12,4%

Fotografie de Michael Block pe Pexels.com

Contractia, mai accentuata decat se asteptau analistii (16.6%), vine dupa o scadere de 5,2% in primul trimestru din 2020, provocand cea mai severa recesiune inregistrata vreodata de economia spaniola.

Spania

Din 15 martie, autorităţile de la Madrid au introdus unele dintre cele mai dure măsuri de izolare din Europa pentru a stopa răspândirea pandemiei.

Ca urmare, consumul privat a fost unul dintre principalii factori care au afectat evoluţia economiei în perioada aprilie-iunie 2020, alături de exporturi.

În ritm anual, PIB-ul Spaniei a scăzut cu 22,1%, în trimestrul doi din 2020, după un declin de 4,1% în primele trei luni din acest an, potrivit Agerpres.

Italia

PIB-ul Italiei s-a contractat cu 12,4% în trimestrul doi din 2020, comparativ cu precedentele trei luni, fiind afectate toate segmentele economiei, după măsurile dure de izolare pentru a stopa răspândirea pandemiei.

Declinul trimestrial al PIB-ului „este fără precedent„, a informat vineri Institutul Naţional de Statistică (Istat).În ritm anual, a treia economie a zonei euro s-a contractat cu 17,3% în trimestrul doi din 2020.

Analiştii se aşteptau la o scădere a PIB-ului Italiei de 15% în ritm trimestrial şi de 18,7% în ritm anual.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s