Capsula SpaceX a parasit Statia Spatiala sambata pentru a reveni pe Pamant.

Crew Dragon, capsula SpaceX cu doi astronauti americani la bord, s-a desprins sambata de pe Statia Spatiala Internationala pentru a reveni pe Pamant.

Mai multe informatii pe spotmedia.ro sau mai jos:

„Detaşare confirmată. Dragon efectuează patru lansări pentru a se îndepărta de pe @Space_Station”, a scris pe Twitter SpaceX, alături de imagini care arată capsula părăsind SSI. 

Primii astronauţi care au ajuns pe Staţia Spaţială Internaţională la bordul unui aparat american în aproape 10 ani, în capsula SpaceX, au plecat sâmbătă către Pământ, în ciuda riscurilor din cauza uraganului din Florida. 

„Şi iată-i plecaţi!”, a scris pe Twitter NASA, anunţând că Bob Behnken şi Doug Hurley au părăsit ISS.

Amerizarea este prevăzută duminică, la ora 14.41 (18.41 GMT) în Golful Mexic. A fost menţinută în vestul Floridei, în momentul în care furtuna tropicală Isaias, care ar putea redeveni un uragan, ameninţă coastele orientale ale peninsulei de sud-est a Statelor Unite. 

Bob Behnken şi Doug Hurley au devenit primii astronauţi care au fost conduşi pe Staţie, la 400 de kim de Terra, de o societate privată, sub contract cu NASA. 

Pentru trei miliarde de dolari, acordaţi din 2011 printr-un contract cu preţ fix, SpaceX a promis NASA şase călătorii dus-întors către ISS, cu patru astronauţi la bord.                

Astronautul francez Thomas Pesquet a aflat în această săptămână că va călători la bordul Crew Dragon în a doua sa misiune pe ISS, în primăvara lui 2021.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s