In scoli se vor monta separatoare de plastic in clase. Pe 12 august toti parintii vor afla cum va incepe scoala pentru copiii lor.

Fotografie de Pixabay pe Pexels.com

Pana pe la 12 august, toate cele peste 6000 de scoli vor stabili daca se vor monta separatoare de plastic in clase. In functie de spatiu si dotare, vor alege unul dintre scenariile propuse de Ministrul Educatiei.

Informatii preluate de pe spotmedia.ro. Mai multe detalii pe site sau mai jos:

„Până la 12 august, toate cele peste 6.000 de școli cu personalitate juridică vor trebui să anunțe autoritățile centrale cum stau din punct de vedere logistic pentru noul an școlar.

În funcție de spațiu și dotare, dar și de situația epidemiologică din localitate,  vor alege unul dintre scenariile propuse de Ministerul Educației și anunțate de președintele Klaus Iohannis. Tot atunci vor afla și părinții cum va începe școala pentru copiii lor.

Din prezentarea modului de lucru, luarea deciziei privind modul în care încep școlile trebuie să aibă următorul circuit: consiliul de administrație al școlii, pe baza inventarului dotărilor și numărului de infectări din localitate, va propune scenariul după care vrea să deschidă școlile. Propunerea e trimisă către inspectoratele școlare, care împreună cu Direcția de Sănătate Publică, vor analiza dacă scenariul se potrivește cu situația numărului de îmbolnăviri.

În scenariul verde – toți elevii merg în mod normal la școală.  Asta înseamnă că într-o localitate se înregistrează mai puțin de o persoană infectată cu noul coronavirus la mia de locuitori, în medie, în ultimele 14 zile. Rămâne de văzut care vor fi regulile sanitare  pe care școlile trebuie să le respecte.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a spus că una dintre regulile care trebuie respectată este purtarea măștii în spațiul școlii și în timpul orelor.

Nu se știe clar ce se întâmplă cu școlile care învață în mai multe schimburi.  În București, unde în acest moment școlile ar putea începe după scenariul verde, sunt zeci de unități de învățământ unde elevii învață în două sau trei schimburi.

„Da, acolo unde sunt două schimburi, copiii vor veni toți. Numărul de copii e același  și resursa umană e aceeași. Mai mult decât ce a spus ministerul nu avem,  deocamdată nu e luată nicio decizie.

Tot ce este  clar este că școala va începe la 12 septembrie. Până la 12 august așteptăm din partea unităților școlare niște puncte de vedere și în funcție de asta vor veni din partea ministerului unele normative, ca să știm exact cum se vor derula lucrurile”, a spus pentru Spotmedia.ro Roxana Cercel, inspector școlar la ISMB.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s