Suedia: economia a scazut doar cu 8,6%, s-a descurcat mai bine decat celelalte tari din UE

Economia Suediei a suferit cel mai putin dintre tarile din Uniunea Europeana, iar oficialii de la Stockholm cred ca lipsa restrictiilor dure pentru controlul virusului a contribuit la acest rezultat.

Informatii preluate de pe libertatea.ro. Mai multe detalii mai jos:

„Ministrul de Finanțe al Suediei Magdalena Andersson a declarat miercuri că abordarea relaxată a Suediei în timpul pandemiei ar fi protejat, cel puțin parțial, economia țării, scrie Bloomberg.

Suedia, care a evitat un lockdown în timpul celor mai complicate luni ale crizei sanitare, a avut o scădere economică de 8,6% în al doilea trimestru al anului, în raport cu primul trimestru.

ifra anunțată de oficialii de la Stockholm arată astfel că economia suedeză s-a descurcat mai bine decât cea a altor state UE, care au adoptat măsuri mai stricte pentru controlul epidemiei, scrie BBC News.

Uniunea Europeană a suferit o contracție economică medie de 11,9% în aceeași perioadă.

Marile economii europene au suferit, fiecare în parte. Spania a avut o contracție de 18,5%, în vreme ce economiile franceză și italiană au scăzut cu 13,8%, respectiv 12,4%.

Chiar și așa, scăderea trimestrială a PIB-ului Suediei este cea mai severă din ultimii 40 de ani.

”Este, așa cum ne-am așteptat, o contracție dramatică. Dar comparat cu alte țări este o situație considerabil mai bună, spre exemplu dacă o comparăm cu sudul Europei”, a declarat analistul șef al Nordea Bank Torbjorn Isaksson.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s