Arhitectul Razvan Luscov: „s-au construit blocuri in zona protejata, prin portitele deschise din lege”

Fotografie de Pixabay pe Pexels.com

Arhitectul Razvan Luscov acuza Cotroceniul pierdut: „S-au construit blocuri in zona protejata, prin portitele deschise din lege”, e o ruta a regretului, dar nu a disperarii.

Informatii preluate de pe libertatea.ro, mai multe detalii mai jos:

„Cartierul-grădină Cotroceni, cu casele sale vechi, pline de farmec, riscă să devină unul de blocuri, sub asediul dezvoltatorilor imobiliari fără scrupule. 

Arhitectul Răzvan Luscov, care locuiește din copilărie în cartier, ne-a purtat într-un tur printre vilele construite în diferite stiluri arhitecturale, care sunt vândute și transformate în blocuri, una câte una.

Legea are portițe care le permit dezvoltatorilor să demoleze și să construiască aproape cum vor ei, distrugând pentru totdeauna un cartier-emblemă al Bucureștiului.  Arhitectul spune că e o păcăleală imobiliară.

Când apune soarele de mijloc de vară, Cotroceniul capătă o lumină leneșă, roșiatică, de parcă cineva a aprins o veioză într-o sufragerie mobilată cu gust. Mașinile se opresc din goana de peste zi, predând ștafeta liniștii.

Câteva biciclete recâștigă strada, trecătorii se opresc la terase, oameni, la braț, își încep promenada. E acea perioadă din zi a nostalgiei estivale.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s