Ciprian Ciubotaru: „Domeniul IT este viitorul, iar eu vreau sa fac parte din el”

Fotografie de luis gomes pe Pexels.com

Ciprian Ciubotaru este programator si in unele cazuri designer. Crede ca domeniul IT este viitorul. El activeaza deja in cadrul unei societati locale care are ca obiect de activitate productia si confectionarea produselor din tricot.

Mai multe detalii pe republica.ro sau mai jos:

„Ciprian Ciubotaru este absolvent de liceu tehnologic. De fel, din comuna Zănești, județul Neamț, în prezent locuiește în Piatra Neamț. A absolvit Liceul Tehnologic Economic Administrativ Piatra Neamț în 2016 și cam tot de pe atunci cochetează cu arta fotografiei.

De când a absolvit liceul este angajat în cadrul unei societăți locale care are ca obiect de activitate producția și confecționarea produselor din tricot. Aici se ocupă de programarea utilajelor și în unele cazuri de design-ul produselor. Îi place foarte mult ceea ce face pentru că ”este o meserie antrenantă, mereu apar noi provocări, noi probleme la care trebuie să găsești soluții folosind tehnici specifice, se aseamănă destul de mult cu « scrierea de cod », are cam aceleași principii”.

În ultimele 9 luni, în paralel cu slujba, a urmat cursul de programare Learn to Code al Digital Nation, pentru că „domeniul IT merge mână în mână cu fashion-ul. Această industrie va avea mereu nevoie de liniii de producție bine tehnologizate. Sunt utilizate soft-uri de design, de programare a mașinilor cu comandă numerică, până și softuri de gestiune asemănătoare cu cele ale marilor lanțuri de magazine. Pe lângă acestea, fashion-ul necesită site-uri de prezentare și magazine online”.

Ciprian spune că a ales un curs de programare online pentru că este la îndemână, fiind din provincie. Motivația lui este că încerca să înțeleagă „mai în detaliu ce înseamnă programarea în adevăratul sens al cuvântului, ce rol au acele linii de cod infinite. După câteva săptămâni de introducere am urmat Learn To Code Level 2 unde cu ajutorul mentorilor, am găsit răspunsurile la multitudinea de întrebări pe care le aveam. Tot mentorii m-au ajutat să înțeleg mai bine cum funcționează o parte dintre cele mai utilizate limbaje de programare. Deși uneori timpul mă presa am fost prezent mereu și am încercat să țin pasul. Nici nu s-a pus problema să renunț, deoarece sunt foarte conștient de importanța tehnologiei în societatea actuală.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s