Potrivit ISUBIF, ard circa 10 hectare de teren, la fata locului actioneaza 10 autospeciale.

Fotografie de Brett Sayles pe Pexels.com

Potrivit ISUBIF (Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov), ard circa 10 hectare de teren la o fosta ferma de porci. A fost transmis RO ALERT pentru Sectorul 1 Bucuresti si alte localitati.

Informatii preluate de pe site-ul gandul.ro, mai multe informatii mai jos:

„Un incediu de vegetație are loc la ora transmiterii acestei știri, lângă Capitală.

Potrivit ISUBIF (Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov), ard circa 10 hectare de teren, la batalurile fostei ferme de porci de la Periș.

La fața locului acționează 10 autospeciale, conform sursei citate.

„A fost transmis și mesaj prin RO ALERT pentru Sectorul 1, Periș, Snagov, Corbeanca, Buftea și Otopeni”, potrivit ISUBIF.

În primăvara acestui an, un alt incendiu a avut loc în aceeași zonă, iar locuitorii din Ilfov s-au plâns de mirosul insuportabil generat de arderile de vegetație de la batalurile fostei ferme de porci.

ANM a transmis o estimare meteorologică privind evoluția norului de fum din zona Periș, acolo unde are loc, luni dimineața, un incendiu de vegetație. Pe tot parcursul zilei, circulația aerului se va menține dinspre nord-nord-est spre sud-vest și va fi relativ slabă.

„La ora 09:30 circulația aerului se realizează din sector nord-estic. Vântul suflă în general slab, cu viteze la rafală de până la 10…15 km/h.”, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Ținând cont de simulările modelelor numerice rulate în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie privind evoluția norului de fum din zona Periș, meteorologii precizează că, pe tot parcursul zilei, circulația aerului se va menține dinspre nord-nord-est spre sud-vest și va fi relativ slabă, iar viteza maximă a vântului la rafală, după-amiaza, va fi de 25…30 km/h.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s