Scolilor li s-a cerut sa trimita o situatie cu numarul de elevi, clase si suprafete, pe care ministrul Anisie ar fi trebuit sa o aiba de acum cateva luni.

Fotografie de Arthur Krijgsman pe Pexels.com

Dupa ce presedintele Klaus Iohannis a anuntat saptamana trecuta cele trei scenarii pentru inceperea noului an scolar. Scolilor li s-a cerut sa trimita pana azi o situatie cu numarul de elevi, clase si suprafete pe care il detin.

Sursa: libertatea.ro, mai multe detalii pe site sau mai jos:

„Datele culese dinspre unitățile de învățământ, de abia acum, arată cât de puțin informată este decizia redeschiderii școlilor.

Dacă Ministerul Educației voia cu adevărat să descentralizeze decizia pentru începerea noului an școlar la nivelul unităților de învățământ, instituția ar fi trebuit să  întrebe școlile cu câteva luni înainte de realizarea normelor: „Oameni buni, ce vă trebuie pentru ca elevii să vină în siguranță la școală în timpul pandemiei?“

După ce președintele Klaus Iohannis a anunțat săptămâna trecută cele trei scenarii pentru începerea noului an școlar, pasul firesc era ca Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) împreună cu Ministerul Sănătății să publice imediat normele de care școlile ar trebui să țină cont pentru a se încadra într-unul din cele trei scenarii astfel încât elevii să învețe în siguranță.

Școlile au trebuit să trimită până azi, la ora 16.00, o situație cerută de către inspectorate, pe care acestea la rândul lor o vor trimite Ministerului Educației. Mai exact, unitățile de învățământ au trebuit, printre altele, să transmită:

numărul de elevi, de profesori, de săli de clasă, inclusiv suprafața pe care o au

numărul de schimburi în care ar urma să învețe elevii

numărul de spații de învățare și de profesori de care mai are nevoie școala”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s