Klaus Iohannis: „Romania va primi 10 milioane de doze de vaccin atunci cand el va fi disponibil”

Klaus Iohannis a sustinut o coferinta de presa pe tema rectificarii bugetare si a noului coronavirusului. Asta dupa ce s-a intalnit cu premierul Ludovic Orban si ministrul de Finante, Florin Citu.

Informatii preluate de pe adevarul.ro, mai multe detalii mai jos:

„Klaus Iohannis:  Azi iar avem un record nedorit. E prea mult, mult prea mult şi vă invit pe toţi, purtaţi mască, purtaţi distanţa ca să scăpăm de această epidemie. În acest context am discutat azi la prânz cu ministrul Sănătăţii fiindcă am observat un interes deosebit şi pentru evoluţia epidemiei şi pentru tema vaccinului pentru combaterea acestei boli.

E important pentru români de ştiut că la acest moment în UE nu există un vaccin aprobat. Însă UE sprijină mai multe proiecte de cercetare şi sperăm ca într-un viitor cât mai apropiat să beneficiem de un vaccin împotriva COVID-19. România e parte în acest efort şi s-a înscris în prima etapă pentru 10 milioane de doze de vaccin atunci când el va fi disponibil. Este o temă care din păcate va reveni. Este o temă care în mod uşor de înţeles produce îngrijorare, ne apropiem de alegeri locale, de începutul anului şcolar şi trebuie să ne asigurăm că sunt luate toate măsurile de protejare a oamenilor.

Am dorit să ştiu azi de la ministrul Sănătăţii ce măsuri sunt în curs. Oamenii lucrează la modul cel mai serios pe această temă. Încă o dată, purtaţi mască, părtaţi distanţa ca să scăpăm de această epidemie.

Jurnalist: Aţi fost acuzat dvs şi Guvernul că doriţi organizarea alegerilor cu orice preţ. Nu a fost anunţat însă şi un plan clar cu privire la criteriile care ar duce la amânarea alegerilor. Ce criterii ar trebui luate în calcul pentru amânare?

Klaus Iohannis: Asta cu am fost acuzaţi sună puţin ciudat. Aşa funcţionează democraţia, din când în când se ţin alegeri. Ele trebuiau organizate în iunie. Ele nu au putut fi organizate atunci. Acum s-au amânat, Parlamentul a decis ca alegerile locale să aibă loc pe 27. Asta nu am stabilit nici eu şi nici Guvernul, ci Parlamentul. După părerea mea, dacă epidemie nu se agravează şi se iau măsuri sanitare stricte, se pot organiza aceste alegeri. Însă care e numărul critic când nu mai pot fi organizate alegerile? Asta trebuie să ne spună INS.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s