Consilierii PNL si USR au respins proiectul initiat de Gabriela Firea, deoarece aceasta nu a oferit suficiente informatii privind valoarea terenurilor.

Consiliul general a resprins a 5-a oara proiectul prin care Gabriela Firea vrea sa ii dea lui Costica Constanda o bucata din Satul Francez in contul unei datorii de 115 milioane de euro.

Informatii preluate de pe spotmedia.ro, mai multe detalii gasiti in randurile de mai jos:

„De pe 15 iulie, consilierii PNL și USR au tot respins proiectul inițiat de Gabriela Firea, din cauză că aceasta nu a oferit suficiente informații privind valoarea terenurilor și vilelor pe care vrea să i le dea lui Constanda și nici modul în care a negociat cu acesta.

Consilierii PMP au lipsit de la ședință, la fel ca și parte dintre consilierii ALDE.

În cele din urmă, administrația Firea a pus la dispoziție o evaluare a bunurilor pe care vrea să le dea.

Dar nu a publicat și corespondența cu Constanda și nici nu a arătat cum l-ar putea împiedica pe omul de afaceri să execute în continuare Primăria Capitalei, după ce primește bucata de Sat Francez (în condițiile în care valoarea bunurilor imobile nu acoperă nici măcar pe jumătate datoria către Constanda).

Încă dinaintea ședinței de joi, 13 august, consilierii PNL și USR au anunțat că nu vor vota proiectul decât dacă administrația Firea le arată care e datoria curentă a Primăriei Capitalei, plus toate celelalte documente solicitate cu privire la cazul Constanda.

În timpul ședinței, la solicitarea consilierului USR Alexandru Gâdiuță, Gabriela Firea a confirmat că, în acest moment, conturile PMB sunt încă blocate de Costică Constanda.

Gâdiuță a întrebat și ce impact are asta asupra investițiilor, dar Gabriela Firea nu a răspuns clar.

În cele din urmă, a izbucnit o dispută aprinsă între consilieri. Gabriela Firea i-a acuzat pe consilierii PNL și USR că spun ”elucubrații” și că sunt interesați să umple pușculița firmelor de partid.

În cele din urmă, s-a ajuns la vot. S-a abținut consilierul USR Matei Țugui, din cauză că tatăl acestuia are de recuperat milioane de euro de la Costică Constanda. În context, Țugui a declarat că nu votează pentru că se poate considera că are interese patrimoniale în acest caz.

Proiectul avea nevoie de 34 de voturi ”pentru” ca să fie adoptat.

A primit, însă, doar 32 de astfel de voturi. Au fost mai multe ca în ședințele trecute, când proiectul lua doar 26 – 28 de voturi ”pentru”.

Încă din cursul dimineții, consilierul PMP Adrian Constantin Florescu a precizat pentru SpotMedia.ro că – deși până acum a evitat să o facă – grupul politic pe care îl reprezintă va vota pentru adoptarea proiectului prin care i se dau terenuri și vile lui Constanda, în vederea reducerii sumei pe care acesta o are de recuperat de la PMB.

Președintele de ședință Marius Pavel a precizat că – de vreme ce a fost din nou respins – proiectul de dare în plată a 15.000 de metri pătrați și a mai multor vile către Costică Constanda va fi pus pe ordinea de zi a următoarei ședințe de Consiliu General.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s