Agricultura Romaniei se indreapta in jos, odata cu cea a Europei. Razboi nevazut cu seceta extrema.

Fotografie de Kaboompics .com pe Pexels.com

In afara crizei sanitare se duce un razboi nevazut si cu seceta. Fermierii se plang ca au pierderi si de 100% in sudul tarii. Meteorologii ne avertizeaza ca seceta a ajuns sa afecteze inclusiv panza freatica.

Informatii preluate de pe stirileprotv.ro, mai multe detalii mai jos:

„Fermierii se plâng că au pierderi și de 100% în sudul țării, în timp ce sistemele de irigații sunt ruginite și acoperite de buruieni. Un sistem de irigații, de pildă, de la Jilava, inaugurat acum doi ani, are apă doar pe cinci kilometri din cei 26 câți erau anunțați cu fast chiar de ministrul Agriculturii de atunci.

Meteorologii ne avertizează că seceta a ajuns să afecteze inclusiv pânza freatică și încep să sece izvoarele.

Un sistem cu 26 de kilometri de canale de irigații, o investiție în valoare de 1,3 milioane de euro, a fost inaugurat în 2018 de fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea. Acesta promitea că apa va ajunge pe 10.000 de hectare de terenuri agricole, de la Jilava până la Frumușani. 

La nici doi ani de la inaugurarea cu fast a sistemului de irigații ce leagă Giurgiu, Călărași și Ilfov, în zona Frumușani, canalul de irigații arată așa: sunt deșeuri cât vezi cu ochii, gunoaie arse, iar pământul s-a surpat, iar asta se întâmplă la exact cinci pași de hectare întregi de teren agricol.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s