De ce spitalele de campanie stau nefolosite. Fie nu au personal medical, fie nu s-au obtinut toate avizele.

Fotografie de Pixabay pe Pexels.com

Ministerul Sanatatii lucreaza deja la mai multe scenarii in cazul in care situatia se va mentine pentru a aloca alte locuri din celelalte institutii sanitate.

Informatii preluate de pe stirileprotv.ro, mai multe detalii mai jos:

„Asta în detrimentul celor care suferă de alte afecțiuni. În tot acest timp cele mai multe dintre spațiile care ar fi trebuit să devină spitale de campanie stau nefolosite.

Fie nu au personal medical, fie nu s-au obținut toate avizele.

În urmă cu 4 luni, în apropierea Bucureștiului, pe șoseaua Chitila, cu ajutorul unor companii private, a fost amenajat un spital de campanie.

Se întinde pe o suprafață de 7.500 mp și aici ar trebui să fie un centru de triere, cazare și tratare preliminară a bolnavilor infectați cu SARS COV 2. Încă nu e funcțional.

În acest spital de campanie ar trebui internati pacienți cu forme ușoare de covid.

În luna aprilie au fost montate peste 200 de paturi. Între timp s-a făcut și lista cu medicii și asistentele care îi vor îngriji pe bolnavi.

Doar că lipsește autorizația de la direcția de sănătate publică. Ministrul Sănătății speră ca săptămâna viitoare aici să fie aduși primii pacienți.

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății: ”Trebuie să funcționeze la toți parametrii, vorbim aici și de siguranța pacienților, este un proces pe final și în cel mai scurt timp va ajunge să trateze primii bolnavi”.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s