Despre furtul de lemn. Un padurar recunoaste: „Am fost parte la furat. Banii ajung si la partid”

Fotografie de fotografierende pe Pexels.com

Gheoghe Calancea a fost padurar timp de peste 30 de ani. Slujba lui a tinut pana anul acesta in martie, cand a fost dat afara. Recunoaste ca a furat pentru el, dar si „pentru ca sistemul trebuie alimentat, ca sefii sa-si faca case, sa-si faca vile”

Informatii preluate de pe libertatea.ro, mai multe detalii mai jos:

„În fața camerei de luat vederi a echipei Libertatea, Gheorghe Calancea, pădurar până în martie la Ocolul Silvic Cârlibaba din județul Suceava, își asumă furtul de lemne și descrie mecanismul hoției, derulată împreună cu șefii săi. Acuzat de procurori într-un dosar penal, el spune că “și așa nu mai am ce pierde la ora actuală”.

Gheorghe Calancea a fost pădurar timp de peste 30 de ani. A lucrat dincolo de Vatra Dornei, la Ocolul Silvic Cârlibaba, din zona împădurită care se întinde până la granița dintre Maramureș, Suceava și Ucraina.  Slujba lui a ținut până anul acesta în martie, când a fost dat afară.

În iunie, procurorii l-au reținut pe Calancea, acuzându-l că e responsabil de tăierea ilegală a peste 700 de copaci. Faptele s-au petrecut de-a lungul anului 2019. Prejudiciul total estimat este de 189.666 de lei, inclusiv pentru lemn care îi lipsea din gestiune. El recunoaște parțial prejudiciul.

Pădurarul explică pentru cititorii Libertatea că a participat, alături de mulți alții, la falsuri prin care în loc de “lemnul de proastă calitate”, care trebuia tăiat, se tăia “lemn de cea mai bună calitate”.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s