Romanii au trimis 3,4 milioane de donatii insumand 39.542.720 lei pentru 87 de campanii.

Fotografie de Karolina Grabowska pe Pexels.com

Aproape 40 de milioane de lei au fost donati prin SMS de romani in 2019. Unu din cinci romani a facut o donatie prin SMS anul trecut.

Informatii preluate de pe libertatea.ro, mai multe detalii mai jos:

„Practic, anul 2019 a înregistrat cel mai mare succes de la lansarea mecanismului național de donații prin SMS, suma donată fiind cu 38% mai mare decât cea din 2018, potrivit Asociației pentru Relații Comunitare (ARC).

Cele mai multe dintre donații, peste 2,5 milioane de SMS-uri, s-au dus către organizațiile neguvernamentale care au desfășurat campanii în domeniul infrastructurii de sănătate, printre care Dăruiește Viață, Cetatea Voluntarilor Arad, Fundația Mihai Neșu, HOSPICE Casa Sperantei, MagiCAMP sau Salvați Copiii România. Către cauze din domeniul școlii și educației s-au trimis peste 44 de mii de SMS-uri.

Printre cauzele cele mai frecvente pentru care s-a donat prin SMS se numără copiii bolnavi care au necesitat tratament, consiliere sau aparatură necesară. Aproape șase milioane de lei s-au strâns din donațiile prin SMS pentru categoriile defavoritate. Au desfășurat astfel de campanii SOS Satele Copiilor România, UNICEF în România, Asociația Învingem Autismul, Fundatia Regală Margareta a României sau Fundația Hope and Homes for Children România.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s