Monica Cristina Anisie: „Astazi, in sedinta de Guvern, a fost adoptata Ordonanta de urgenta privind instituirea unor masuri de prevenire cu SARS-CoV-2.

Ministrul educatiei si cercetarii, a anuntat in decursul zilei de astazi, ca a fost adoptata Ordonanta de urgenta privind instituirea unor masuri de prevenire a imbolanavirii cu COVID-19. De asemenea s-a aprobat si decontarea de fonduri europene a inca 500.000 de tablete si laptopuri.

Informatii preluate de pe pagina Partidul National Liberal de pe Facebook, mai multe detalii mai jos:

„Monica Cristina Anisie, ministrul educației și cercetării: “Astăzi, în ședința de Guvern, a fost adoptată Ordonanța de urgență privind instituirea unor măsuri de prevenire a îmbolnăvirii cu SARS-CoV-2, în unitățile și instituțiile de învățământ preuniversitar și universitar. Totodată, Executivul a aprobat o serie de modificări și completări, propuse de către Ministerul Educației și Cercetării, la Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările ulterioare. În baza acestor acte normative, am asigurat deblocarea posturilor pentru personalul didactic și nedidactic și, de asemenea, stabilirea instituției care decide suspendarea cursurilor în caz de extindere a epidemiei. Prin noile măsuri legislative, am urmărit, așadar, asigurarea dreptului la învățătură și sănătate pentru beneficiarii primari ai învățământului preuniversitar, pentru studenți și pentru personalul din sistemul național de învățământ.

De asemenea, în această seară s-a aprobat și decontarea din fonduri europene a încă 500 000 de tablete și laptopuri, în valoare de 100 de milioane de euro. Alte 75 de milioane de euro au fost alocate pentru decontarea cheltuielilor privind achiziția echipamentelor de protecție sanitară (măști și dezinfectanți) și a containerelor sanitare mobile.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s