Raluca Turcan: Guvernul spijina aeroporturile regionale din Sibiu, Cluj, Iasi, Craiova si Bacau cu 22 milioane de lei

Raluca Turcan, viceprim-ministru sustine intr-o postare pe facebook pe pagina Partidul National Liberal, ca Guvernul va sustine aeroporturile cu 22 milioane de lei pentru a compensa pagubele provocate de criza COVID-19.

Informatii preluate de pe pagina Partidul National Liberal de Facebook, mai multe detalii mai jos:

„Raluca Turcan, viceprim-ministru: Guvernul spijina aeroporturile regionale din Sibiu, Cluj, Iasi, Craiova si Bacau cu 22 milioane de lei pentru a compensa pagubele provocate de criza COVID-19!

Numărul pasagerilor în lunile martie-iulie a scăzut anul acesta și de aproape 20 de ori, în comparație cu numărul de călători de anul trecut. În consecință, veniturile aeroporturilor au scăzut la un nivel care pune în pericol menținerea acestora în stare operațională. România are nevoie de aceste aeroporturi regionale pentru a susține economia și a sprijini românii care folosesc în mod curent acest tip de transport.

Ajutorul de stat oferit de Guvernul României vine ca o gură de oxigen pentru acestea. De exemplu, Aeroportul Internațional Sibiu va primi aproape 4 milioane de lei, iar cel din Cluj – peste 8,5 milioane de lei. Aceasta în condițiile în care închiderea activității a scăzut traficul aerian în Sibiu cu 51,69% în luna martie, cu 94,46% în luna aprilie și cu 93,15% în luna mai.
Îl felicit la Sibiu pe directorul aeroportului Sibiu, pe Președinta Consiliului Județean Sibiu Daniela Cîmpean și pe consilierii județeni care au făcut eforturi pentru a sprijini acoperirea cheltuielilor legale cu activitățile non-economice pentru anul 2020.

După demersurile făcute de Președinta CJ Sibiu și alte Consilii Județene, împreună cu Asociația Aeroporturilor, astăzi, Guvernul vine cu un sprijin consistent pentru toate aeroporturile care au trafic între 200000 și 3000000 de pasageri și care se află în subordinea Consiliilor Județene. Astfel, salvăm locuri de muncă, salvăm una dintre cele mai importante și rapide căi de transport și puncte economice valoroase pentru comunitate.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s