Calin Popescu Tariceanu: „Daca asta i se zice clar si raspicat, atunci sigur seful statului o sa se suie si pe masa sa joace tontoroiu”

Calin Popescu Tariceanu, seful ALDE si candidat la Primaria Capitalei, a sustinut ca nu intelege de ce liderul PSD Marcel Ciolacu a spus ca este exclusa suspendarea lui Klaus Iohannis.

Informatii preluate de pe spotmedia.ro, mai multe detalii mai jos:

„Călin Popescu Tăriceanu, șeful ALDE și candidat la Primăria Capitalei, a susținut că nu înţelege de ce liderul PSD Marcel Ciolacu a spus, în urmă cu câteva zile, că este exclusă suspendarea lui Klaus Iohannis.

Acesta a adăugat că atunci când un astfel de mesaj este transmis clar şi răspicat şefului statului, atunci preşedintele „o să se suie pe masă să joace ţonţoroiu”.

Tăriceanu a menționat că atacul lui Iohannis la PSD și faptul că îi cheamă mereu pe miniştrii Cabinetului Orban la Cotroceni sunt motive suficiente pentru suspendare.

„Eu sunt foarte încurcat, nu înţeleg de ce preşedintele PSD, domnul Ciolacu, chiar cu câteva zile înainte de Congres, a spus foarte clar şi răspicat că problema suspendării preşedintelui se exclude din discuţie. În condiţiile în care preşedintele încalcă sistematic Constituţia, el fiind de fapt un biet agent electoral pentru PNL, dar într-un mod vizibil, deranjant, nu respectă rolul consfinţit de Constituţie de moderator, de factor de echilibru.

El atacă partidul de opoziţie denumit PSD şi toată Opoziţia o face iresponsabilă şi cântă în strun PNL. Acesta nu e preşedintele României, acesta este agentul electoral denumit Iohannis”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu duminică seara la România Tv.

Un alt argument oferit de Tăriceanu ar fi rândurile repetate în care Klaus Iohannis îi convoacă pe miniştrii la Palatul Cotroceni. 

„Al doilea lucru – văd că cheamă Guvernul la Cotroceni. Am experienţă patru ani de premier, era preşedinte Băsescu, care şi el voia să fie un preşedinte autoritar, dar niciodată nu m-am dus cu miniştrii la Cotroceni, să ne cheme al ordine. Nu există aşa ceva. Preşedintele nu este şeful Guvernului. Autoritatea care controlează Guvernul este numai Parlamentul”, a completat liderul ALDE.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s