Klaus Iohannis: „Trecutul nu mai poate fi schimbat, dar viitorul depinde de fiecare dintre noi”

Klaus Iohannis spune intr-un mesaj transmis pe 23 august, ziua Europeana de Comemorare a Victimelor Nazismului si Comunismului, ca politicienii refuza din nou sa asculte vocea poporului, ca victoria impotriva regimurilor totalitare si dictatoriale a fost platita cu pretul viatii multora.

Informatii preluate de pe spotmedia.ro, mai multe detalii mai jos:

„Politicienii care refuză din nou să asculte vocea poporului demonstrează că nu au înțeles că victoria împotriva regimurilor totalitare și dictatoriale a fost plătită cu prețul vieții multora care au luptat cu dedicație și curaj pentru libertatea noastră, spune președintele Klaus Iohannis, într-un mesaj transmis pe 23 august, Ziua Europeană de Comemorare a Victimelor Nazismului și Comunismului.

Ziua de 23 august, ziua Pactului Ribbentrop-Molotov, a fost stabilită de Parlamentul European, printr-o Declarație din anul 2008, ca Ziua Europeană de Comemorare a Victimelor Nazismului și Comunismului. Totodată, în anul 2011, Parlamentul României, prin Legea nr. 198, a declarat ziua de 23 august Ziua Comemorării Victimelor Fascismului și Comunismului.

În mesajul intitulat Adevărul istoric, farul care ghidează România democratică, președintele vorbește despre pericolul totalitarismelor.

Vă prezentăm mesajul integral al președintelui:

”Pactul Ribbentrop-Molotov, semnat pe 23 august 1939, a însemnat începutul celei mai întunecate perioade din istoria recentă pentru Europa Centrală și de Est. Băile de sânge, milioanele de vieți curmate, crimele în masă, actele de genocid, deportările, atitudinea disprețuitoare față de drepturile și libertățile fundamentale au fost consecințele traumatizante ale acestui crud și cinic pact. Jumătate din continentul european s-a confruntat cu cele mai odioase acte ale regimurilor totalitare, dictaturile provocând moarte și suferință timp de mai multe decenii, inclusiv după sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s