Administratia Nationala de Meteorologie a emis cod portocaliu de ploi torentiale si vijelii in 13 judetene.

Fotografie de Bibhukalyan Acharya pe Pexels.com

Avertizarea de cod portocaliu este valabila pana la ora 23:00, pentru cea mai maire parte a Moldovei si Transilvaniei, nordul Olteniei, Carpatii Meridionali si Orientali.

Informatii preluate de pe libertatea.ro, mai multe detalii mai jos:

„Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod portocaliu de ploi torențiale și vijelii, care intră în vigoare de luni, ora 12.00, pentru 13 județe. Acestea sunt Gorj, Vâlcea, Sibiu, Brașov, Covasna, Vrancea, Vaslui, Bacău, Harghita, Mureș, Neamț, Iași și Suceava.

Avertizarea de cod portocaliu este valabilă până la ora 23.00, pentru cea mai mare parte a Moldovei și Transilvaniei, nordul Olteniei, Carpații Meridionali și Orientali.

Cantitățile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăși 30…40 l/mp și, pe arii restrânse, 50…70 l/mp, potrivit ANM.

De asemenea, meteorologii au emis și un cod galben de ploi torențiale începând de azi, ora 10.00, valabil până marți, ora 23.00, pentru sud-vestul, centrul, nordul și nord-estul țării, precum și în zonele de munte.

În aceste regiuni vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe spații mici grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s