A fost declarat un focar de infectie coronavirus de catre autoritatile sanitare la Sectia de Chirur gie a Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui.

Fotografie de Polina Tankilevitch pe Pexels.com

Potrivit reprezentatilor SJU Vaslui, urgentele chirurgicale sunt directionate la Spitalul municipal „Dimitrie Castroian” Husi, iar in sectie resprectiva au fost luate toate masurile de dezinfectie.

Informatii preluate de pe g4media.ro, mai multe detalii mai jos:

„Un focar de coronavirus a fost declarat de autorităţile sanitare la Secţia de Chirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, după ce opt asistente şi opt infirmiere au fost depistate cu SARS-CoV-2, a declarat, miercuri, pentru Agerpres, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui, Mihaela Vlada.

Potrivit reprezentaţilor SJU Vaslui, urgenţele chirurgicale sunt direcţionate la Spitalul municipal „Dimitrie Castroian” Huşi, iar în secţia respectivă au fost luate toate măsurile de dezinfecţie, urmând ca activitatea să fie reluată cu cadre medicale de la alte secţii.

În cursul săptămânii trecute, un focar similar a fost înregistrat la Secţia Medicină Internă de la spitalul vasluian, iar bolnavii au fost, de asemenea, direcţionaţi la spitalul din Huşi. Activitatea în secţie a fost reluată cu cadre medicale medii provenite din alte secţii ale unităţii medicale.

Conform ultimei raportări, la nivelul judeţului Vaslui sunt 236 de persoane internate în spital cu noul coronavirus, 198 de persoane pozitive se află la domiciliu şi 68 de persoane pozitive sunt în clădirea carantinată a Centrului de Abilitare şi Reabilitare Neuro Psihică Mălăieşti.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s