Premierul nipon Shinzo Abe si-a anuntat vineri demisia din cauza starii sale de sanatate. Acesta fiind cel mai longevic premier.

Sursele politice citate de presa locala declarau in cursul diminetii ca seful executivului urmeaza sa renunte la mandat. Acesta declara ca renunta din cauza starii sale de sanatate.

Informatii preluate de pe hotnews.ro, mai multe detalii mai jos:

„Premierul nipon Shinzo Abe și-a anunțat vineri demisia din cauza stării sale de sănătate, informează Reuters. Cel mai longeviv șef al guvernului Japoniei și-a mai dat demisia în trecut din cauza colitei ulcerative de care suferă încă din adolescență. Surse politice citate de presa locală declarau în cursul dimineții că șeful executivului urmează să renunțe la mandat.

Abe a declarat, într-o conferință de presă, că starea sănătății sale s-a înrăutățit la mijlocul lunii trecute și a luat această hotărâre întrucât nu a dorit ca asta să influențeze cumva activitatea sa sau să genereze greșeli în actul guvernării.

Speculații au existat în ultima vreme, premierul fiind surprins mergând la spital de mai multe ori.

Liderul politic în vârstă de 65 de ani a fost diagnosticat cu colită ulcerativă încă din adolescență, potrivit BBC News.

În 2007, el și-a depus mandatul brusc, chiar la început, din aceleași motive.

A revenit apoi în fruntea executivului în 2012, devenind anul trecut cel mai longeviv premier din Japonia.

Potrivit sursei citate, demisia nu va intra în vigoare imediat, el urmând să conducă guvernul până când Partidul Democrat Liberal va desemna un succesor.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s