Muzeul „Sigmund Freud” din Viena, redeschis sambata, dupa 18 luni de renovare. Muzeul aduna anual 110.000 de vizitatori.

Fotografie de Riccardo Bresciani pe Pexels.com

Muzeul „Sigmund Freud” din Viena a fost redeschis sambata, dupa 18 luni de renovare, iar acum toate incaperile private si cele in care a lucrat psihanalistul timp de 47 de ani sunt accesibile publicului.

Informatii preluate de pe g4media.ro, mai multe detalii mai jos:

„Casa în care Freud a trăit timp de 47 de ani, înainte să fugă de nazişti, în 1938, a devenit muzeu începând cu 1970. În fiecare an, muzeul adună în jur de 110.000 de vizitatori. Zona expoziţională are acum, după lucrările de renovare, 550 de metri pătraţi – a relatat directoarea Monika Pessler, potrivit tellerreport.com.

Pe lângă trei noi expoziţii permanente, în centru se află fostul apartament al familiei şi cabinetul lui Freud şi al fiicei, Anna. Note, ediţii princeps, fotografii şi obiecte personale, precum geanta de doctor, oferă o imagine despre cariera impresionantă a psihanalistului.

Începând cu octombrie 2020, va fi deschisă vizitatorilor și biblioteca din incinta muzeului. Este considerată cea mai mare bibliotecă din Europa, dedicată psihanalizei.

„Freud a avut ocazia de a lua câte ceva cu el în exilul la Londra şi este important pentru noi să marcăm aceste goluri, ceea ce reprezintă o metaforă pentru pierderea culturii şi umanităţii sub teroarea regimului nazist”, a explicat directoarea, conform news.ro”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s