Medicul Virgil Musta: „Nu toti pacientii care s-au vindecat de covid-19 si-au dezvoltat imunitate”

Medicul Virgil Musta anunta ca nu toti care s-au vindecat de Covid-19 si-au dezvoltat imunitate in fata acestui virus. Dupa vindecare, acesta recomanda sa ramana inca 14 zile sa ramana la domiciliu.

Informatii preluate de pe stirileprotv.ro, mai multe detalii mai jos:

„Invitat în ediția specială a emisiunii ”România, te iubesc!”, difuzată duminică la Pro TV, șeful secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, Virgil Musta, a declarat că unii pacienți care au suferit de COVID-19 se pot îmbolnăvi din nou după externare.

„Ei deja au trecut prin boală și, foarte probabil, s-au imunizat și-atunci pot fi mai relaxați. Dar, imediat după ce le facem externarea, le facem și recomandarea ca încă 14 zile să rămână la domiciliu, în autoizolare, pentru ca, pe de o parte, dacă cumva încă sunt contagioși, să nu dea virusul altora, și pe de altă parte, până se formează această imunitate, să nu contacteze de la alții. Ei pot face o recădere, cu o formă mai severă de COVID-19”, a declarat Virgil Musta.

Specialistul a făcut referire și la avertismentul Organizației Mondiale a Sănătății vizavi de faptul că nu este obligatoriu ca pacientul care a făcut infecția să dezvolte și imunitate.

„Da, e adevărat. Sunt persoane care, genetic, nu sintetizează anumite proteine, anticorpi la structurile antigene, nu numai în acest caz, ci și în alte situații, pe de o parte. Pe de altă parte, sunt persoanele care au o imunitate scăzută, iar acestea nu realizează ansamblul necesar ca să facă un număr de anticorpi protectori. Există posibilitatea, într-adevăr, de a determina cantitativ acești anticorpi”, a declarat Virgil Musta.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s