Ludovic Orban: „Nu vom putea lua toate cele 250.000 de tablete pentru elevi”. Totodata 1 din 4 clase nu au internet.

Prim-ministrul Ludovic Orban anunta ca va schimba conducerea Oficiului National pentru Achizitii Centralizate. Ludovic Orban declara ca pana la urma se vor achizitiona doar 70.000-80.000 de tablete.

Informatii preluate de pe spotmedia.ro, mai multe detalii mai jos:

„Prim-ministrul Ludovic Orban anunţă că va schimba conducerea Oficiului Național pentru Achiziţii Centralizate (ONAC). Anunţul este făcut în contextul în care autorităţile centrale au constatat că nu pot finaliza licitaţia derulată prin ONAC privind achiziţia a 250.000 de tablete care ar fi urmat să fie distribuite elevilor, pentru desfăşurarea cursurilor online.

Orban spune că Guvernul a creat cadrul legal pentru ca achiziţii de tablete sau materiale sanitare pentru unităţile de învăţământ să poată fi făcute de autorităţile locale şi de şcoli, urmând a fi decontate din fonduri europene.

Un oficial din Guvern spune că cele 250.000 de tablete pentru elevi nu vor fi în școli pe 10 septembrie. 1 din 4 clase nu are Internet

„Nu vom putea achiziţiona toate cele 250.000 de tablete. Achiziţia e la ONAC”, a declarat Ludovic Orban, duminică, la B1 TV.

Conducerea ONAC va fi schimbată

Întrebat de ce Guvernul nu schimbă conducerea Oficiului Naţional pentru Achiziţii Centralizate, Orban a răspuns: „o vom schimba”.

„O vom schimba, o vom schimba. Acuma eu nu am vrut să umblu la baza de achiziţii, că ieşea imediat scandal. Preşedintele ONAC este preşedintele pe care l-am găsit în funcţie. (…) Trebuie un motiv ca să iei o astfel de decizie. Aici a existat foarte multă, după părerea mea, obtuzitate şi prea, cum să spun, o rigoare excesivă în derularea procedurii, a durat prea mult.

O să achiziţionăm, până la urmă, 70-80.000. Dar ne-am gândit la lucrul ăsta. Noi am prevăzut, am dat ordonanţă de urgenţă care este în vigoare, am mobilizat resurse financiare din fonduri europene, 175 de milioane de euro, care sunt dedicaţi strict cheltuielilor pentru deschiderea şcolilor.

Noi vom deconta autorităţilor locale sau şcolilor orice achiziţie care este făcută, avem o sută de milioane de euro pentru tablete, se pot achiziţiona 500.000 de tablete. Avem 50 de milioane de euro pentru materiale, echipamente de protecţie pe care de asemenea le vom deconta autorităţilor locale”, a mai afirmat Orban.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s