Protestele Din Misnk continua. Populatia continua sa protesteze impotriva presedintelui Lukashenko. Este a treia duminica la rand.

Fotografie de Artem Podrez pe Pexels.com

Zeci de mii de protestatari denunta puterea presedintelui belarus Aleksandr Lukashenko. In timpul protestului unii purtau un sicriu cu un gandac, asa il caracterizeaza pe presedinte, in timp ce altii strigau in cor „Lukashenko in furgon celular!”.

Informatii preluate de pe spotmedia.ro, mai multe detalii mai jos:

„Zeci de mii de manifestanţi care denunţă puterea preşedintelui belarus Aleksandr Lukaşenko au ieşit în stradă la Minsk la apelul Opoziţiei, a treia duminică la rând, potrivit unor estimări ale presei locale şi agenţiei franceze de presă, relatează AFP.

În pofida unei prezenţe masive a forţelor antirevoltă şi a unor vehicule blindate care au împiedicat mai multe coloane de manifestanţi să se unească, centrul capitalei belaruse era plin de oameni, mai ales din Piaţa Octombrie în Piaţa Independenţei, dar şi în apropierea Monumentului Stelei, apărat de armată.

Manifestanţii purtau steaguri roşu-albe ale Opoziţiei şi scandau sloganuri precum ”Lukaşenko în furgon celular!” sau ”Pleacă!”, potrivit unui jurnalist AFP.

În mai multe locuri din centrul capitalei, forţele de ordine au intervenit la începutul manifestaţiei, către ora locală 14.00 (şi ora României), şi au arestat zeci de persoane.

Forțele de ordine nu au folosit însă gaze lacrimogene, grenade asurzitoare sau gloanţe de cauciuc, aşa cum au făcut împotriva primelor manifestaţii care au denunţat realegerea, la 9 august, a celui mai puternic om din ţară, care se confruntă de atunci cu un val de contestare fără precedent.

Mulţi manifestanţi îl ironizau prin sloganurilor lor, duminică, pe preşedinte cu ocazia împlinirii vârstei de 66 de ani.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s