Guvernul anunta ca va achizitiona doar 70.000-80.000 de tablete, in loc de 250.000 promise inainte de inceperea anului scolar.

Fotografie de Josh Sorenson pe Pexels.com

Premierul Ludovic Orban anunta ca se vor achizitiona doar 70.000-80.000 de tablete in loc de 250.000. Acesta asteapta finantarea de 175 de milioane de euro de fonduri europene strict pentru cheltuielile pentru deschiderea scolilor.

Informatii preluate de pe libertatea.ro, mai multe detalii mai jos:

„Premierul Ludovic Orban a anunţat că Guvernul va putea achiziționa doar 70-80.000 din cele 250.000 de tablete destinate elevilor în noul an școlar. Ludovic Orban a precizat că va schimba conducerea ONAC, instituţiei care s-a ocupat de licitaţie, transmite Hotnews.ro.

„Nu vom putea achiziţiona toate cele 250.000 de tablete. Achiziţia e la ONAC” a declarat Ludovic Orban, la B1 TV, potrivit Hotnews.

Premierul a declarat că va schimba conducerea Oficiului Naţional pentru Achiziţii Centralizate.

Ludovic Orban: „Eu nu am vrut să umblu la baza de achiziţii că ieşea imediat scandal. Preşedintele ONAC (n.r. – Cornelia Nagy) este preşedintele pe care l-am găsit în funcţie. Trebuie un motiv ca să iei o astfel de decizie. Aici a existat foarte multă, după părerea mea, obtuzitate şi o rigoare excesivă în derularea procedurii, a durat prea mult. O să achiziţionăm, până la urmă, 70-80.000 de tablete. Dar ne-am gândit la lucrul ăsta.”

Premierul a amintit că luni a fost emisă ordonanța de urgență care prevede alocarea a 175 de milioane de euro din fonduri europene strict pentru cheltuielile pentru deschiderea şcolilor.

„Noi vom deconta autorităţilor locale sau şcolilor orice achiziţie care este făcută, avem o sută de milioane de euro pentru tablete, se pot achiziţiona 500.000 de tablete, avem 50 de milioane de euro pentru materiale, echipamente de protecţie pe care de asemenea le vom deconta autorităţilor locale”, a mai spus Orban.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s