China intentioneaza sa dubleze dimensiunea arsenalului sau nuclear in decurs de un deceniu, cu capacitatea de a lansa rachete balistice.

Fotografie de Pixabay pe Pexels.com

Pentagonul a avertizat ca Beijingul intentioneaza sa dubleze dimensiunea arsenalului sau nuclear in urmatorul deceniu. Beijingul care „in jur de 200” de fabrici nucleare, in timp ce analistii independeti estimeaza aceasta cifra la 300.

Informatii preluate de pe g4media.ro, mai multe detalii mai jos:

„China intenţionează să dubleze dimensiunea arsenalului său nuclear în decurs de un deceniu, cu capacitatea de a lansa rachete balistice cu focoase nucleare de pe sol, mare şi aer, a dat asigurări Pentagonul într-un raport publicat marţi, relatează AFP, citată de Agerpres.

Potrivit documentului, armata chineză a egalat sau a depăşit deja SUA în mai multe domenii, în special construcţia de nave, rachetele de croazieră sau sistemele de apărare aeriană.

Şi conform acestui raport, primul care a dat o estimare publică a importanţei arsenalului nuclear chinez, Beijingul are ”în jur de 200” de focoase nucleare, în timp ce analiştii independenţi estimează această cifră la 300.

Dar se estimează că această cifră se va dubla în următorii 10 ani. China are deja capacitatea de a lansa arme nucleare cu rachete balistice de pe sol şi de pe mare şi este pe cale să dezvolte posibilitatea de a face acest lucru din aer.

”Este probabil ca Beijingul să încerce să dezvolte până la mijlocul secolului o capacitate militară egală sau superioară în unele cazuri celei a Statelor Unite”, adaugă documentul citat.

Dacă China va reuşi, ”aceasta va avea implicaţii grave asupra intereselor naţionale ale SUA şi a securităţii ordinii internaţionale”, avertizează sursa citată.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s