Romania este singura tara din Europa Centrala si de Est in care acest sector economic nu va inregistra o scadere.

Fotografie de Eduard Balan pe Pexels.com

Romania este cea mai putin afectata de criza de COVID-19 dintre pietele din Europa Centrala si de Est incluse in raport si singura care va inregistra crestere in 2020.

Informatii preluate de pe g4media.ro, mai multe detalii mai jos:

„Rata de creștere a industriei de media și divertisment din România se va reduce în acest an la 0,26%, de la peste 8% în 2019, dar România este singura țară din Europa Centrală și de Est în care acest sector economic nu va înregistra o scădere, arată ultima ediție a raportului PwC Global Entertainment & Media Outlook 2020-2024 (GEMO).

Valoarea pieței de media și divertisment va ajunge astfel în acest an la 2,613 miliarde euro. Estimările PwC arată o revenire a creșterii din 2021 la o rată anuală medie de 6,76% până în 2024.

România este cea mai puțin afectată de criza COVID-19 dintre piețele din Europa Centrală și de Est incluse în raport și singura care va înregistra creștere în 2020. Se estimează că celelalte țări din regiune vor raporta scăderi semnificative în 2020 față de anul precedent: Ungaria de 7%, Polonia de 5% și Cehia 5%.

Datorită măsurilor de izolare fizică, piața de servicii over the top (precum Netflix sau HBO Go) din România va avea cea mai mare creștere pe piața media și de divertisment, de 32%, comparativ cu 2019, ajungând la 29 milioane euro. Și va continua să crească în următorii ani, cu o rată medie anuală de 16,5%, la 48 milioane euro.

A doua cea mai mare creștere la nivelul pieței este estimată pentru segmentul de jocuri video și e-sports (sporturi electronice), de 19%, atingând 136 milioane euro în acest an și 195 milioane euro în anul 2024, potrivit prognozelor PwC.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s