Monica Anisie: „80% din scoli sunt pregatite sa inceapa cursurile” „Conteaza si caietele si pixurile, pentru ca revenim in spatiul scolii”

Ministrul Educatiei, Monica Anisie: „Scoala, in acest moment, primeste sprijin de la autoritatea locala. Le multumesc tuturor primarilor. Sunt in contact direct atat cu inspectorii, cat si cu autoritatile puvlice locale.”

Informatii preluate de pe gandul.ro, mai multe detalii mai jos:

„Monica Anisie, ministrul Educației, a vorbit, la GÂNDUL LIVE, despre începerea anului școlar, în condiții de pandemie. Aceasta i-a asigurat pe părinți că „80% din școli sunt pregătite să înceapă cursurile”.

„Contează și caietele și pixurile, pentru că revenim în spațiul școlii, repet, pentru a învăța, dar în același timp și pentru a respecta anumite reguli de igienă, astfel încât copiii să rămână sănătoși, profesorii, sănătoși, să se desfășoare școala în condiții optime.

Eu pot să vă spun ceea ce profesorii transmit către inspectoratele școlare și ele către Min. Educației. În toată această perioadă, Min. Educației a realizat videoconferințe cu inspectorii, profesorii, acolo s-a discutat despre modalitatea desfășurării cursurilor în online. Este necesar să revenim la școală, pentru a continua învățarea.

Știți foarte bine că de aceea există conducerea școlii, inspectorate școlare, pentru a verifica ce se întâmplă în teritorii. Au fost profesori care au încercat să predea în alt mod decât prin folosirea platformelor educaționale. A fost o situație dificilă cu care nimeni nu s-a mai confruntat. Și în alte state au fost cam aceleași probleme ca și la noi.

Dar este vorba despre noi. Dacă am fost luați prin surprindere de pandemie, cu toții în toate domeniile, nimeni nu se aștepta la o astfel de situație grea, am trecut totuși printr-o stare de urgență, cu toate acestea au fost profesori care s-au mobilizat, care, deși era stare de urgență, mergeau să ducă documente copiilor să învețe de acasă.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s