Naguma Medical Supply, castigatoarea licitatiei organizate de Ministerul Sanatatii pentru livrarea a 115 milioane de masti medicale nu le poate livra.

Fotografie de Karolina Grabowska pe Pexels.com

Nelu Tataru a precizat ca, in cazul in care nu va fi livrata, in doua zile, intreaga cantitate de masti stabilita prin contract, atunci Ministerul Sanatatii va rezilia contractul cu Naguma Medical Supply.

Informatii preluate de pe gandul.ro, mai multe detalii mai jos:

„Nelu Tătaru – ministrul Sănătății – a acordat un termen de grație de două zile firmei de imobiliare Naguma Medical Supply, controversata câștigătoare a licitației organizate de Ministerul Sănătății pentru livrarea a 115 milioane de măști medicale către persoanele defavorizate din România.

Nelu Tătaru a precizat că, în cazul în care nu va fi livrată, în două zile, întreaga cantitate de măști stabilită prin contract, atunci Ministerul Sănătății va rezilia contractul cu Naguma Medical Supply. Numai că Naguma Medical reacționează ”la minut”, printr-un comunicat de presă și, mai mult – prin vocea lui Michael Topolinski, fondatorul companiei – amenință că va solicita despăgubiri în valoare de 66 milioane RON!

Potrivit informațiilor obținute de GÂNDUL.RO, Naguma Medical Supply a livrat în România – până pe data de 31 august, după ce a cerut o și o”păsuire”, fiindcă termenul stabilit în contract nu putea fi respectat – 30.800.000 de măști din cele 115 milioane promise.

Măștile medicale – a transmis Nelu Tătaru – au ajuns în 12 județe, iar următoarele două zile devin, astfel, CRUCIALE. Naguma Medical trebuie să livreze întreaga cantitate, însă diferența de la 30.800.000 și până la 115 milioane de măști este considerabilă.

”Avem livrate, până ieri, 30.800.000 de măști la 12 județe, ieri livrându-se în Botoșani, Harghita, Covasna și restul de măști pentru Ilfov, 600.000. Urmează ca în următoarele două zile, cum a stabilit Comisia de Licitație, să livreze toată marfa, astfel se reziliază contractul”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s