Dupa esecul motiunii de cenzura, Ludovic Orban a adaugat: „Ce s-a intamplat astazi este extrem de benefic pentru Romania”

Ludovic Orban: „Este o motiune de cenzura in afara cadrului constitutional. Guvernul a sesizat CCR si asteptam pronuntarea. Ca Guvern, consideram ca ceea ce s-a intamplat astazi este extrem de benefic pentru Romania”

Informatii preluate de pe libertatea.ro, mai multe detalii mai jos:

„Parlamentul României s-a reunit astăzi, în ultima zi a sesiunii extraordinare, pentru a dezbate și vota moțiunea de cenzură inițiată de PSD cu scopul de a dărâma, pentru a doua oară, Guvernul Orban. Cu puțin timp înaintea orei 17.00, ședința a fost suspendată, pentru că nu a fost cvorum. S-au adunat numai 226 de parlamentari, în condițiile în care era necesar să fie 233.

Trei partide au anunțat răspicat că vor vota moțiunea de cenzură – PSD, ALDE și Pro România. Mai există câțiva parlamentari desprinși din ALDE care sunt în PPU(SL) și care sunt toți afiliați grupului parlamentar al PSD, deci ar trebui să voteze moțiunea.

Liderii PMP au declarat și ei că parlamentarii formațiunii nu vor vota.

Minoritățile sunt, ca de obicei, împărțite. Nu au luat o decizie a grupului și fiecare va vota cum consideră.

Premierul a făcut primele declarații, după ce dezbaterea și votul moțiunii de cenzură nu s-au mai ținut din lipsă de cvorum. ”Vreau să mulțumesc formațiunilor politice care au fost alături de noi și care nu au participat la cvorum. Le mulțumesc și parlamentarilor neafiliați, care nu au sprijinit aventura politică a PSD”, a spus Ludovic Orban.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s