Medicul Adrian Marinescu, anunta ca va fi o iarna grea din punct de vedere medical. Oamenii ar trebui sa se vaccineze.

Medicul din prima linie, Adrian Marinescu: „Ne asteapta o iarna grea din punct de vedere medical, prima iarna a pandemiei de coronavirus in Romania, dar si sezonul virozelor si al gripei”

Informatii preluate de pe hotnews.ro, mai multe detalii mai jos:

„Ne așteaptă o iarnă grea din punct de vedere medical – prima iarnă a pandemiei de coronavirus în România, dar și sezonul virozelor și al gripei, în condițiile în care țara noastră a avut două ierni consecutive cu epidemie de gripă. Vaccinarea împotriva gripei, dar și găsirea unui echilibru și a unei modalități de a face lucrurile „în ceea ce eu numesc normalitate în condiții de pandemie” pot fi soluțiile, afirmă Adrian Marinescu, medic aflat de peste o jumătate de an în prima linie COVID, la Interviurile HotNews LIVE.

„Momentul în care lucrurile se vor liniști este departe”

„Suntem în plină pandemie și este departe momentul când lucrurile se vor liniști. Din păcate, luna septembrie nu este chiar o lună liniștită, așa cum ne-am fi dorit. În contextul deschiderii școlilor, ne-am fi dorit ca lucrurile să fie mai echilibrate, iar transmiterea virusului în rândul populației mai redusă”, spune medicul Adrian Marinescu.

„Din păcate, pornim de la o realitate: de la faptul că avem nu numai în România, dar peste tot în lume, o situație destul de grea, care din păcate a continuat indiferent că a fost sezon cald sau nu, lucru mai mult decât ciudat, iar asta o spun toți specialiștii. Este clar că evoluția virusului este mai mult decât imprevizibilă”, adaugă el.

În ceea ce privește deschiderea școlilor pe 14 septembrie, după 6 luni de pauză cauzată de pandemie, Adrian Marinescu ține să puncteze două aspecte:

1. „Trebuie să pornim de la o realitate – ne așteaptă o perioadă lungă, de cel puțin 6 luni, dacă nu mai mult, o perioadă grea. Dacă școlile nu s-ar deschide, ar fi vorba despre o perioadă lungă, nu doar o lună-două.”

2. „Cu toții ar trebui să pornim de la ideea că cei mici trebuie să ajungă într-un mediu sigur. Aici nu vorbește numai medicul, vorbește și părintele. Băiatul meu de 11 ani va începe școala pe 14 septembrie, aici în București. Este clar să vreau în primul rând ca lucrurile să fie sigure.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s