6 lei ar fi prețul unui bilet de călătorie în București, dacă s-ar anula subvenția la transportul în comun, cum cere Nicușor Dan

Politica de austeritate dusă dintotdeauna de PNL la guvernare începe să se vadă din ce în ce mai clar și în planurile pentru București ale candidatului PNL-USR-PLUS Nicușor Dan la Primăria Capitalei:

În urmă cu doar un an, acesta susținea că „sunt locuri întregi de unde se poate tăia” din bugetul Capitalei – de la „pomeni” la subvenții și „găuri negre” în fondurile Primăriei.

„Lucrurile sunt dureroase”, mai spunea Nicușor Dan înainte să fie desemnat candidatul celor 3 partide de Dreapta la Primăria Capitalei și „e nevoie de un acord politic înainte de alegeri” pentru a restructura aparatul Primăriei și cheltuielile acesteia. Acordul politic tocmai ce-a fost semnat, așa încât nu mai e nevoie decât de alegeri ca să înceapă restructurarea – adică tăieri drastice de cheltuieli și de posturi – cu sprijinul partidelor care vor lua și guvernarea pentru următorii 4 ani.

Bucureștenii care strigă „vrem schimbare” în Capitală nu știu (încă) ce cer de fapt: cer, printre altele, creșterea prețului unei călătorii cu mijloacele de transport în comun din București de la 1,3 lei în prezent la 6 lei – fiindcă exact asta se va întâmpla după „restructurarea” cheltuielilor Primăriei și anularea subvențiilor, inclusiv ale STB.

Și ce dacă, vor zice acești bucureșteni? Își permit să plătească un bilet de aproape 5 ori mai mult. Dar ce facem cu oamenii care nu au acești bani? Îi punem să facă exercițiu fizic și să bată Bucureștiul la pas ca să ajungă la muncă, la școală ca să-și ia copilul sau la părinți și bunici ca să-i vadă?

Nu degeaba este prețul călătoriei atât de redus în București: fie că ne place sau nu să recunoaștem, în cel mai bogat oraș din țară majoritatea oamenilor au venituri modeste și nu-și permit nici măcar 2,5 lei pentru călătoria cu metroul, darămite 6 lei cu tramvaiul. Nu mai puțin important, costul redus la călătoriile cu transportul în comun înseamnă mai puține mașini pe stradă și deci mai puțin trafic și mai puțină poluare. Ei, și ce dacă? Să tăiem pomenile, asta e important, mai departe o să avem bani să le rezolvăm și pe celelalte!

Nicușor Dan spunea recent că are nevoie de un mandat ca să rezolve marile probleme ale Bucureștiului. Estimez că va avea nevoie doar de un sfert din acest timp ca să convingă bucureștenii să strige din nou „VREM SCHIMBARE”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s