Astra Vagoane Calatori si o companie chineza vor livra 100 de tramvaie pentru Bucuresti, dupa ce au fost desemnati castigatori ai licitatiei.

Fotografie de Jeffrey Czum pe Pexels.com

Primaria Municipiului Bucuresti a trimis marti catre Ascocierea Astra Vagoane Calatori (Romania) – CRRC Qingdao Sifang (China) o „Comunicare privind rezultatul procedurii de atribuire, achizitionarea a 100 de tramvaie.

Informatii preluate de pe g4media.ro, mai multe detalii mai jos:

„Astra Vagoane Călători şi o companie chineză vor livra 100 de tramvaie pentru Bucureşti, după ce au fost desemnaţi câştigători ai licitaţiei, transmite Adevărul.ro

Primăria Municipiului Bucureşti a trimis marţi către Asocierea Astra Vagoane Călători (România) – CRRC Qingdao Sifang (China) o „Comunicare privind rezultatul procedurii de atribuire «Achiziţionarea a 100 de tramvaie»”.

Prin această adresă, asocierea menţionată este înştiinţată că a fost desemnată câştigătoarea procedurii de achiziţie şi că i se va comunica data şi ora la care va avea loc semnarea contractului. Asocierea româno-chineză a primit din partea Primăriei Capitalei 100 de puncte, respectiv maximul de posibil, la ultima evaluare a ofertelor.

Primăria va plăti 840 de milioane de lei pentru cele 100 de bucăţi de tramvaie de tip Astra. Astra Vagoane mai livrează tramvaie şi în Cluj Napoca, Galaţi, Oradea şi Arad.

Licitaţia pentru cele 100 de tramvaie fusese iniţial câştigată de turcii de la Durmazlar Makine. Însă la începutul lunii decembrie, decizia de atribuire prin care turcii au fost desemnaţi câştigători a fost anulată de Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC).

Oferta turcilor a avut câteva probleme printre care lăţimea tramvaiului, peste cea admisă, de maximum 2,45 metri (modelul Panorama propus are 2,65 metri) şi absenţa activităţilor de omologare la RINA Services Spa, agenţie propusă în cuprinsul ofertei pentru omologarea tramvaiului.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s