Suedia ar putea deveni prima tara care va folosi doar platile cu cardul. Banii cash nu vor mai exista.

Fotografie de Pixabay pe Pexels.com

Viveka Soderback: „Oamenii nu vor sa atinga monede si bancnote” sau „sa apese pe butoane”. Asadar, Suedia va fi prima tara care va elimina banii cash, si vor plati doar cu cardul. Dar ce se va intampla atunci cand POS-ul nu va functiona?

Informatii preluate de pe libertatea.ro, mai multe detalii mai jos:

„În Suedia banii reali ar putea deveni istorie, în condițiile în care pandemia de coronavirus a făcut ca plățile cash să fie pe cale de dispariție în foarte multe state, arată o analiză Bloomberg, citată de Mediafax. Astfel Suedia ar putea deveni prima țară din lume care nu va mai folosi bani cash.

Stefan Ingves, guvernatorul Riksbank, a remarcat recent că unii tineri suedezi “habar nu au” cum arată banii reali, scrie sursa citată.

Este un viitor care îi îngrijorează pe Ingves și pe alții, guvernatorul spunând că parlamentarii ar putea fi nevoiți să intervină înainte de a fi prea târziu. Nu a fost întotdeauna evident că lipsa de numerar ar putea deveni un risc.

“Dacă luminile se sting, trebuie să avem suficient numerar fizic în țară încât să putem reveni la utilizarea banilor fizici dacă există o problemă serioasă”, a spus Ingves.

Suedia încearcă acum să abordeze problema lipsei de numerar în mijlocul unei pandemii care face din contactul cu numerarul un risc de sănătate, devenind mai puțin popular ca niciodată. Metoda de plată preferată în aceste zile este fără contact, pentru o siguranță maximă a sănătății.

Klarna AB, o bancă suedeză, estimează că 73% din plățile efectuate cu cardul de către clienții săi sunt acum fără contact, în creștere de la 63% înainte de pandemie.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s