Aproape jumatate din politistii locali din Timisoara isi cer drepturile prin intermediul unui avocat. Peste 150 de politisti.

Fotografie de Jimmy Chan pe Pexels.com

Peste 150 de politisti spun ca nu li s-au platit niciodata sporurile de weekend si zilele de sarbatori lucrate. Inaintat cu o plangere catre conducerea institutiei, care are termen de 30 de zile sa raspunda.

Informatii preluate de pe libertatea.ro, mai multe detalii mai jos:

„Aproape jumătate din polițiștii locali din Timișoara își cer drepturile prin intermediul unui avocat. Polițiștii spun că nu li s-au plătit niciodată sporurile de weekend și zilele de sărbători lucrate.

Peste 150 de polițiști au înaintat o plângere către conducerea instituției, care are termen 30 de zile să răspundă. În caz contrar, se merge în instanță pentru aproape 800.000 de euro.

Conform legii, Direcția Poliția Locală Timișoara se află în subordinea Ministerului Afacerilor Interne. Practic, însă, polițiștii primesc în continuare ordin de la primarul Timișoarei, Nicolae Robu, prin intermediul directorului Dorel Cojan, care ocupă această funcție cu titlu interimar din luna ianuarie a anului 2014.

”Reprezint peste 150 de polițiști locali, este o acțiune de recuperare de drepturi salariale. Aceștia doresc să fie plătiți de acum înainte și retroactiv pe ultimii trei ani cu privire la sporul de weekend, de sărbători legale și de zile declarate nelucrătoare de către stat. Actualmente, suntem într-o fază amiabilă, prin care solicităm instituției să ne dea aceste sporuri prevăzute de statutul funcționarului public până în 2019 și, odată cu intrarea în vigoare a noului cod administrativ, de Codul Administrativ”, a declarat pentru Libertatea avocatul Alexandru Afronie.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s