Candidat USR la Consiliul Local Cărpiniș a fost condamnat în 2018 pentru agresiune sexuală la 3 ani de închisoare

„Oamenii altfel” ai USR-ului capătă un nou înțeles în județul Timiș, prin candidatura la Consiliul Local Cărpiniș – sprijinită de USR-PLUS [https://votcorect.ro/liste-candidati/?judet=timis] – a lui Alexandru-Florin Pădurariu, condamnat în 2018 la 3 ani de închisoare și 5 ani interdicție de a ocupa o funcție publică.

Curios este că, deși sentința definitivă a fost primită în urmă cu doar 2 ani, nu deranjează pe nimeni din statul român că un condamnat vrea să ocupe o funcție publică deși nu și-a ispășit pedeapsa. La fel de curios este și că Pădurariu a reușit să treacă de toate filtrele USR și PLUS în ce privește integritatea candidaților Alianței, care ar fi altfel verificați și răs-verificați, după cum tot țin să ne amintească atât Dan Barna, cât și Dacian Cioloș.

Se pare însă că „Fără penali în funcții publice” se aplică doar PNL și PSD în ce-i privește pe liderii celor două partide, care au închis cu nonșalanță ochii la o sentință penală a Tribunalului Court of Appeal of Bologna din Italia, definitivă la data de 20 februarie 2018.

Potrivit unei adeverințe IPJ Neamț, Alexandru-Florin Pădurariu figurează înscris în evidențe cu „mențiuni care pot face obiectul Registrului național automatizat cu privire la persoanele care au comis infracțiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor”. Condamnarea? Pe măsura acuzațiilor de agresiune sexuală – loviri neintenționate cauzatoare de vătămare corporală gravă, mutilare sau infirmitate permanentă:

1) 5 ani – Pierderea/suspendarea capacității de a deține sau de a fi numit într-o funcție publică
2) 3 ani – Interzicerea unui anumit drept sau a unei capacități
3) 3 ani – Închisoare

Dan Barna, Dacian Cioloș, suntem cu toții de acord că trebuie schimbată politica veche. Dar în niciun caz nu vrem să o înlocuim cu o politică penală.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s