Eforturile de combatere a epidemiei COVID-19 ar putea primi un ajutor urias de la o companie canadiana.

Fotografie de cottonbro pe Pexels.com

O compania canadiana, care a dezvoltat un aparat ce poate detecta prezenta noului coronavirus in aer. Inventia este destinata scolilor, mijloacelor de transport in comun, si in spatiile inchise.

Informatii preluate de pe libertatea.ro, mai multe detalii mai jos:

„Eforturile de combatere a epidemiei COVID ar putea primi un ajutor uriaș de la o companie canadiană, care a dezvoltat un aparat ce poate detecta prezența noului coronavirus în aer. Invenția este destinată școlilor, mijloacelor de transport în comun și, în general, spațiilor închise în care se strâng mulți oameni, scrie CBC.ca, site-ul televiziunii publice canadiene.

O companie canadiană a anunțat că a dezvoltat un dispozitiv care detectează prezența coronavirusului în aer, declanșând un sistem de alarmă pentru a semnala pericolul.

Iar unul dintre experții care au analizat produsul susține că acesta funcționează, potrivit CBC.

Tehnologia, numită BioCloud, a fost dezvoltată de Kontrol Energy, iar unul dintre scopuri este instalarea dispozitivului în școli. CEO-ul companiei canadiene, Paul Ghezzi, afirmă că detectorul ar putea fi folosit și de sistemele de transport în comun.

“Ar merge în avioane, unde aerul este reciclat la fiecare 15 minute, autobuze, metrouri sau oriunde se adună mulțimi de oameni în spații mici, pentru perioade lungi”, spune Ghezzi.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s